קאופמן וכהן – מסעדת שף חדשה בהרצליה ששינתה את הסצנה ב- 180 מעלות
קאופמן וכהן היא המסעדה החדשה של עמית קאופמן וחיים כהן בהרצליה פיתוח הפתיעה אותי לטובה ברמה אחרת. היא נפתחה במגדלי הייטק מפוארים בספטמבר 2023, ותקופת ההרצה הסתיימה בינואר 2024, כך שכיום היא מוכנה ומזומנה לקהל הרחב. חוויה מומלצת עם טעמים שחובה לנסות כדי להבין.
קאופמן וכהן – נסענו להרצליה והופתענו לגלות במסעדה את יקב כרמי בת שלמה
הגעתי עם חברה למסעדת קאופמן וכהן בחמישי האחרון, ה- 13 למאי 2024, לארוחת ערב מפנקת. במקרה התארח במקום יקב כרמי בת שלמה, שממוקם ביישוב בת שלמה, ונהננו לטעום מהיין האיכותי וליהנות מטעמים מרגשים.
שמחנו לגלות שזו לא הפעם הראשונה ולא האחרונה שהמסעדה משתפת פעולה עם יקבים ברחבי המדינה, ויש הרבה למה לצפות.
אני טעמתי את יין הרוזה של היקב, שהיה חצי מתוק ועדין מאוד. טעם קליל ונעים שמושלם לימות הקיץ החמים. הרגשתי שהוא עשוי כמו שצריך, והוא השתלב מעולה עם המנות שאכלתי במסעדה.
מסעדת שף מיוחדת ומעוצבת
לאחר שטעמנו מהיינות הייחודיים של יקב כרמי בת שלמה, התיישבנו לשולחן של קאופמן וכהן ועיינו בתפריט המרשים של המסעדה, שכלל מבחר של מנות מגרות ויחידות במינן. הגדלים של המנות במסעדה הם בינוניים, ולכן אם אתם מגיעים רעבים מומלץ להזמין מנה נוספת לחלוקה, בעיקר כדי לשדרג את האווירה ולחוות במקום כמה שיותר.
הסטייל של המקום משלב באיכות מעולה בין הבראסרי הצרפתי במהלך היום, עם מגוון של מאפים מקרואסונים ועד לאינספור סוגים של לחמים טובים הנאפים במקום.
במהלך הערב במסעדת קאופמן וכהן, המטבח הופך לאקלקטי ומשלב מגוון של טעמים מעולמות המזרח והמערב, בהתאם לניחוח הישראלי ולתזונה הים תיכונית שכולנו מכירים ואוהבים.
ארוחה טעימה במיוחד עם מנות מכל העולמות
רצינו להתפנק וליהנות מארוחת טעימות, לכן הזמנו מגוון של מנות ביחד וחלקנו. בהתחלה, טעמנו שתי מנות פסטה עגבניות ופרמז'ן שהיו טעימות במיוחד. הן היו עשויות טוב וממש הרגשנו את הטריות של חומרי הגלם, לרבות העגבניות והפרמז'ן, כאשר הפסטה עצמה הייתה רכה וטובה. ממש הרגשנו שמדובר במנת שף וצורת ההגשה הייתה נאה ומפתה. המנות בינוניות בגודלן, ולכן הרגשנו את הצורך להזמין שתי מנות נוספות.
בהמשך הארוחה במסעדת קאופמן וכהן, הזמנו מנת פילה דג מבושל בליווי יוגורט שמנת מתובל, שעועית ירוקה צלויה, פטרוזיליה ורוטב עסיסי. מנה עיקרית טעימה ומיוחדת עם נגיעות חמצמצות שאהבנו מאוד. המנה הגיעה עם במיה במקום שעועית ירוקה צלויה, שהייתה תוספת מעניינת למנה, והדג עצמו היה מעולה. הפילה היה רך ועשוי טוב, ללא עצמות, ומתובלן היטב עם היוגורט. היוגורט היה ממש מיוחד והוסיף טעם וחמצמצות למנה, שהפכו אותה למיוחדת אפילו יותר.
לבסוף, טעמנו ממנת הקישואים והגבינה, שהייתה מלוחה ואיכותית. המנה הייתה מלווה ברוטב חמצמץ ואגוזים והייתה ממש מיוחדת במינה. היא הייתה עשויה היטב ועם טעמים שמרגשים בכל ביס. ממש נהנינו גם מתוספת העלים שהקלילו את המנה ואיפשרו לנקות את החך מטעימה לטעימה. טרפנו אותה במהרה, ואני ממליצה עליה במיוחד.
הפרטים הקטנים
בשעות הצהריים היא מאפייה ובראסרי, וניתן להגיע וגם לראות את הקונדיטורים והשפים מכינים את המאפים דרך מטבח הזכוכית השקוף, בו הם שוקדים ברמה מרשימה על ההכנה של כל מנה ומאפה.
המסעדה כשרה ויש במסעדה אופציות לצמחונים ומעט לטבעונים. ופתוחה בין הימים ראשון ועד שלישי בין השעות שמונה בבוקר ועד לשלוש בצהריים, ביום רביעי בין השעות שמונה בבוקר לאחת עשרה בלילה, ביום חמישי בין השעות שמונה בבוקר ועד לשלוש בצהריים, ולאחר מכן יש הפסקה שבה המסעדה נפתחת שוב לסרוויס ערב בין השעות שש בערב לאחת עשרה בלילה. ביום שישי, בין השעות שמונה בבוקר ועד לשלוש וחצי אחר הצהריים. בימי שבת המסעדה סגורה.
למסעדה 30% הנחה במתוכנת Happy Hour ביום רביעי בין השעות שלוש אחר הצהריים ועד לשבע בערב, ובימי חמישי משש בערב, אך מומלץ לוודא מול המסעדה.
המסעדה מומלצת במיוחד למשפחות וזוגות. היא ממוקמת בהרצליה פיתוח, בכתובת אלן טיורינג 3. מומלץ להזמין מקום מראש.
לסיכום
מסעדת קאופמן וכהן היא מסעדה חדשה עם טעמים חדשים ומרעננים, שמומלץ להגיע ולנסות. המנות מגוונות ויצירתיות, ומשלבות ביעילות בין מגוון מטבחים. השירות איכותי ועם חיוך, והחווויה בהחלט עוזרת להרגיש שיצאנו לחופשה קצרה. ממליצה בחום.